Nôž vykosťovací Boning 130 mm SOK Olive Sunshine Damascus
Kód: 15163Podrobný popis
Vykosťovací nôž má veľmi tenkú dlhú čepeľ. Vďaka tomu je obzvlášť účinný pri rezaní kostí zo všetkých druhov mäsa, rýb a hydiny, oddelení kože, chrupaviek, svalovej tkáne alebo šliach. Ostrá čepeľ umožňuje hlboké rezy a je schopná oškrabať mäso tak účinne, že nezostane ani gram na kosti. Špeciálny tvar čepele umožňuje tomuto nožu obísť aj veľké kĺby.
Čepeľ nožov zo série Sok Olive Sunshine Damascus je tvorená jadrom z damaskovej ocele VG10 o tvrdosti 61+/-1 Rockwella, ktoré je vložené medzi 66 vrstiev dvoch nerezových oceľí rôznej tvrdosti, ktoré zabezpečujú mimoriadnu odolnosť a húževnatosť. Na čepeľi je možné vidieť jednotlivé vrstvy, ktoré vytvárajú jedinečný, neopakovateľný a trblietavý damaskový vzor SUNSHINE, čiže lúče slnka. Tento vzor minimalizuje trenie pri reze a zabraňuje prilepeniu materiálu k čepeľi.
Rukoväť je vyrobená z nádherného olivového dreva. Olivové drevo je farebne veľmi atraktívne a veľmi žiadané. Drevo sa dá krásne leštiť, je pevné a tvrdé. Preto sa nazýva „krásou, ktorá nestarne“. Rukoväte sú navrhnuté tak, aby dokonale padli do ruky a poskytovali pohodlie. Nože sú dokonale vyvážené a zabraňujú únave rúk. Tým je zabezpečená maximálna kontrola a presnosť.
Parametre noža:
Celková dĺžka: 240 mm
Dĺžka ostria: 130 mm
Dĺžka rukoväte: 95 mm
Hmotnosť: 75 g
Ako sa starať o nôž a čo s ním nerobiť...
Nôž nikdy neumývajte v umývačke riadu. Ak chcete zachovať ostrosť noža, umývajte ho ručne a ihneď osušte.
Nôž nepoužívajte na krájanie tvrdých alebo mrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu alebo odlomeniu časti čepele.
Nôž nepoužívajte ako páčidlo a vyhýbajte sa jeho ohýbaniu.
Chráňte nôž pred pádom alebo nárazom.
Po použití sa odporúča natrieť nôž olejom. Ak viete, že nôž nebudete používať dlhší čas, je lepšie nôž naolejovať a zabaliť do látky alebo novín. Olej z farby použitej na potlač novín ochráni nôž pred prípadnou koróziou.
Častice prilepené na povrch noža z agresívnych látok môžu začať korodovať a vytvárať na povrchu noža škvrny podobné hrdzi. Nehrdzavie však čepeľ, ale prilepené častice. Na ich odstránenie sa bežne používa napríklad jedlá sóda, ktorá po namočení vytvorí „kašu“, a starý korok.
Nôž skladujte na bezpečnom mieste a uchovávajte ho mimo dosahu detí (napr. na magnetickom stojane).
Aby zostal ostrý ...
Na každodenné odstraňovanie ostria používajte brúsku.
Odporúčame používať diamantové a brúsne vodné kamene.
Dodatočné parametre
Kategória: | Profesionální kuchařské a řeznické nože |
---|---|
Hmotnost: | 0.075 kg |
Materiál čepele: | japonská damašková ocel (Damascus Steel) VG10 |
Materiál rukojeti: | olivové dřevo |
Délka ostří: | střední 120 - 160 mm |
Typ nože: | vykosťovací (Boning) |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.