Solanka na grilovanie Allbrine Color 2kg GrateGoods
Kód: 20117Podrobný popis
Využíva starú metódu, ktorá sa pôvodne používala na konzervovanie potravín. Je vhodná najmä na mäso, pri ktorom je dôležité zachovať farbu. Dodáva extra chuť bravčovému mäsu, rebierkam, klobásam, slanine a pastrami.
V súčasnosti používame slaný nálev najmä preto, že výrazne zvyšuje krehkosť, šťavnatosť a chuť mäsa a rýb. V Amerike je to bežnejšie ako v Európe, pretože solenie mení štruktúru väčších alebo tvrdších kúskov grilovaného mäsa a robí ho nádherne jemným.
Obsahuje dusitany. Tie zabraňujú rastu baktérií, predlžujú trvanlivosť mäsa a znižujú jeho citlivosť na teplotu. Obsahuje farebnú soľ, cukor, bylinky a korenie a klasické korenie z mrkvy, cibule, póru a zeleru.
AllBrine Color sa môže používať za mokra alebo za sucha:
Suchá príprava:
Suché solenie je vhodné na extrakciu vlhkosti z výrobku. Naneste AllBrine Color na výrobok približne 30 až 90 minút pred prípravou a nechajte ho vsiaknuť. Pred grilovaním odstráňte prebytočný AllBrine.
Príprava za mokra:
Solenie za mokra je užitočné na pridanie vlhkosti do výrobku. Mokré solenie možno vykonať dvoma spôsobmi:
- Mokré solenie v soľnom kúpeli - 100 g AllBrine Color rozpustite v 1 litri teplej vody a pred použitím nechajte vychladnúť na 1° C - 7° C. Potom môžete mäso alebo hydinu vložiť do slabého soľného roztoku, aby sa namočili - v závislosti od typu výrobku a veľkosti - na niekoľko hodín až dní. Allbrine Color nasiakne do výrobku v priemere jeden centimeter za deň.
- Mokré injekčné solenie - Ak chcete urýchliť proces solenia a zabezpečiť, aby všetky príchute mimoriadne dobre prenikli do štruktúry mäsa a hydiny, AllBrine Color môžete do výrobku aj vstreknúť. Na tento účel máme k dispozícii špeciálnyvstrekovač Grate Goods, pomocou ktorého môžete použiť AllB
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.