Základom je čistá chuť a čerstvosť
V dnešnom recepte sa pripravte na explóziu čistej chuti mäsa s juhoamerickou omáčkou chimichurri. Základom dnešného receptu sú len čerstvé suroviny. Tento recept je skvelý na rodinný obed alebo grilovaciu párty. Ugrilujte si šťavnatý steak s množstvom zeleniny a lahodnej kukurice. Všetko pripravené na peletovom grile Louisiana Premier 800. Poďme na to!
[products https://www.vsetkopregril.sk/zljuo7etw74uwqj/]
Ingredience na:
Chimichurri omáčku:
- 1 červená sladká paprika
- 2 až 3 strúčiky cesnaku
- Väčšia hrsť kučeravej petržlenovej vňate
- Hrsť plocholistej petržlenovej vňate
- 2 chilli papričky
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 150 ml olivového oleja
- Štipka korenia
- Väčšia štipka soli
Zeleninový šalát:
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 zelená paprika
- Polovica šalátovej uhorky
- 1 veľká červená cibuľa
- Zmes šalátov (poľný šalát, rukola, farebný šalát)
- 200 ml olivového oleja
- Štipka soli
- štipka korenia
Grilované zemiaky:
- 200 g nových zemiakov
- štipka soli
Grilovaná kukurica:
- 4 klasy kukurice
- 1,5 lyžice slnečnicového oleja
- 20 g masla
- štipka soli
Grilovaný steak:
- 400 g vysokej hovädzej pečienky
- 3 vetvičky rozmarínu
- Olivový olej
- Maldonská morská soľ
- Čerstvo drvené korenie
Ako postupovať:
Pokyny na omáčku chimichurri:
- Červenú papriku nakrájajte na malé kocky.
- Strúčiky cesnaku pomeľte.
- Nakrájajte kučeravú a plochú petržlenovú vňať.
- Čili papričky nakrájajte na čo najmenšie kúsky a odstráňte semienka.
- Všetko zmiešajte v miske a zalejte olivovým olejom a červeným vínnym octom.
- Premiešajte a dochuťte soľou a korením.
- Omáčku vložte do chladničky.
Pokyny na zeleninový šalát:
- Papriku, šalátovú uhorku a cibuľu nakrájajte na malé kocky.
- Zmiešajte s miešaným šalátom.
- Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
- Šalát prikryte potravinovou fóliou a nechajte odpočívať v chladničke.
Pokyny pre grilované zemiaky:
- Gril rozohrejte na strednú teplotu približne 165 - 170 °C.
- Zemiaky umyte a varte so šupkou asi 10 minút.
- Predvarené zemiaky slejte a položte ich na 15 minút na gril.
Pokyny pre grilovanú kukuricu:
- Kukuricu opláchnite a osušte.
- Pripravte si misu, pridajte kukuricu, slnečnicový olej a štipku soli.
- Kukuricu grilujte spolu so zemiakmi a počas grilovania ju otáčajte, aby bola zo všetkých strán zlatistá.
- Po vybratí z grilu ju potrite maslom a nechajte odpočívať pod prikrytou miskou.
Pokyny pre grilované steaky:
- Zvýšte teplotu grilu na 200 °C.
- Mäso umyte, očistite a nakrájajte na väčšie kusy.
- Okoreňte a pridajte vetvičku rozmarínu.
- Rozpáľte panvicu a mäso opekajte z každej strany asi 1 minútu.
- Mäso presuňte na gril a grilujte približne 2 minúty z každej strany.
- Mäso nechajte odpočívať vo fólii asi 5 minút.
- Podávajte so zeleninovým šalátom a kukuricou. Nakoniec mäso opečte a potrite omáčkou chimichurri.
Prajeme vám dobrú chuť!