Grilovaný steak s kukuricou a omáčkou chimichurri v grile na pelety

Základom je čistá chuť a čerstvosť

V dnešnom recepte sa pripravte na explóziu čistej chuti mäsa s juhoamerickou omáčkou chimichurri. Základom dnešného receptu sú len čerstvé suroviny. Tento recept je skvelý na rodinný obed alebo grilovaciu párty. Ugrilujte si šťavnatý steak s množstvom zeleniny a lahodnej kukurice. Všetko pripravené na peletovom grile Louisiana Premier 800. Poďme na to!

[products https://www.vsetkopregril.sk/zljuo7etw74uwqj/]

Ingredience na:

Chimichurri omáčku:

  • 1 červená sladká paprika
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • Väčšia hrsť kučeravej petržlenovej vňate
  • Hrsť plocholistej petržlenovej vňate
  • 2 chilli papričky
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 150 ml olivového oleja
  • Štipka korenia
  • Väčšia štipka soli

Zeleninový šalát:

  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 zelená paprika
  • Polovica šalátovej uhorky
  • 1 veľká červená cibuľa
  • Zmes šalátov (poľný šalát, rukola, farebný šalát)
  • 200 ml olivového oleja
  • Štipka soli
  • štipka korenia

Grilované zemiaky:

  • 200 g nových zemiakov
  • štipka soli

Grilovaná kukurica:

  • 4 klasy kukurice
  • 1,5 lyžice slnečnicového oleja
  • 20 g masla
  • štipka soli

Grilovaný steak:

Ako postupovať:

Pokyny na omáčku chimichurri:

  1. Červenú papriku nakrájajte na malé kocky.
  2. Strúčiky cesnaku pomeľte.
  3. Nakrájajte kučeravú a plochú petržlenovú vňať.
  4. Čili papričky nakrájajte na čo najmenšie kúsky a odstráňte semienka.
  5. Všetko zmiešajte v miske a zalejte olivovým olejom a červeným vínnym octom.
  6. Premiešajte a dochuťte soľou a korením.
  7. Omáčku vložte do chladničky.

Pokyny na zeleninový šalát:

  • Papriku, šalátovú uhorku a cibuľu nakrájajte na malé kocky.
  • Zmiešajte s miešaným šalátom.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
  • Šalát prikryte potravinovou fóliou a nechajte odpočívať v chladničke.

Pokyny pre grilované zemiaky:

  • Gril rozohrejte na strednú teplotu približne 165 - 170 °C.
  • Zemiaky umyte a varte so šupkou asi 10 minút.
  • Predvarené zemiaky slejte a položte ich na 15 minút na gril.

Pokyny pre grilovanú kukuricu:

  • Kukuricu opláchnite a osušte.
  • Pripravte si misu, pridajte kukuricu, slnečnicový olej a štipku soli.
  • Kukuricu grilujte spolu so zemiakmi a počas grilovania ju otáčajte, aby bola zo všetkých strán zlatistá.
  • Po vybratí z grilu ju potrite maslom a nechajte odpočívať pod prikrytou miskou.

Pokyny pre grilované steaky:

  • Zvýšte teplotu grilu na 200 °C.
  • Mäso umyte, očistite a nakrájajte na väčšie kusy.
  • Okoreňte a pridajte vetvičku rozmarínu.
  • Rozpáľte panvicu a mäso opekajte z každej strany asi 1 minútu.
  • Mäso presuňte na gril a grilujte približne 2 minúty z každej strany.
  • Mäso nechajte odpočívať vo fólii asi 5 minút.
  • Podávajte so zeleninovým šalátom a kukuricou. Nakoniec mäso opečte a potrite omáčkou chimichurri.

Prajeme vám dobrú chuť!