Praganda nakladacia soľ 250 g
Kód: 11576Podrobný popis
Zmes dusitanovej soli Praganda® (tzv. rýchlosol) sa používa na morenie a predbežnú úpravu mäsa na ďalšie spracovanie na mäsové výrobky, konzervy a polokonzervy. Zabezpečuje farebnú stálosť a chuťové vlastnosti mäsových výrobkov. Praganda® sa nesmie používať na priame solenie potravín a hotových jedál. Je určený výlučne na použitie v mäsovom priemysle.
Soliaca dusitanová zmes sa používa v prípadoch, keď sa solené mäso spracováva v krátkom čase, najviac niekoľko dní po nasolení. Prispieva k predĺženiu trvanlivosti výrobku a prispieva k zlepšeniu chuti a vône mäsových výrobkov, chráni tuky v mäse a mäsových výrobkoch pred oxidáciou a zabezpečuje typickú ružovú farbu nakladaných mäsových výrobkov.
- Údené mäso: kusy mäsa sa solia zmesou 20 - 30 g pragandy na 1 kg mäsa. Nasolené mäso sa nechá odpočívať na chladnom mieste približne 2 dni. Potom sa zaleje nálevom (100 g pragandy na 1 liter vody) a uchováva sa v chladničke až 10 dní, pričom sa odporúča, aby sa mäso po 2 - 3 dňoch znovu tepelne upravilo. Udené mäso sa údi obvyklým spôsobom.
- Domáce klobásy: k 1 kg nakrájaného mäsa pridajte asi 25 g zmesi pragandy, premiešajte a nechajte 1 - 2 dni odpočívať v chladničke. Po vyzretí pridajte ostatné prísady (korenie, cesnak atď.), premiešajte, naplňte do čriev a nechajte zovrieť.
-
Zloženie: kuchynská soľ, protihrudkujúca látka E535, oxid kremičitý E551, dusitan sodný E250 - 0,5-0,6 %.
Odporúčané dávkovanie:
Varené 16-18 g
Údené 20-22 g
Fermentované 25-30 gSkladovanie:
Chráňte pred teplom, skladujte v suchu a v pôvodnom obale.
Výrobok nie je určený na priamu konzumáciu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.