Nôž na pečivo Sandvik Bread Dellinger Red Northern Sun
Kód: 15124Podrobný popis
Veľmi ostrý nôž na pečivo v japonskom štýle s dĺžkou čepele 200 mm zo série Dellinger Sandvik Northern Sun. Zúbkovaná čepeľ je najvhodnejšia na potraviny, ktoré sú zvonka tvrdé a zvnútra mäkké, bez prílišného trenia, ktoré spôsobuje drobenie, rozsypávanie alebo trhanie. Je ideálny na krájanie čerstvého chleba s chrumkavou kôrkou, tvrdých rožkov alebo vlhkých žemlí. Dokáže tiež dokonale nakrájať veľký melón alebo ananás.
Nože z radu Dellinger Sandvik Northern Sun sú ideálne pre svet modernej a progresívnej kuchyne. Čepele sú laminované a kované za tepla s charakteristickým rotujúcim vzorom slnečných lúčov. Tento vzor minimalizuje trenie pri krájaní a zabraňuje prilepeniu krájaného materiálu. Čepele tejto jedinečnej série sú starostlivo brúsené pod uhlom 12-15°, čo zabezpečuje minimálny únik tekutín pri krájaní ovocia, zeleniny a mäsa. Vaše jedlo bude plné šťavy a vitamínov - presne tak, ako si to vyžaduje dnešný kulinársky svet.
Vynikajúca švédska oceľ Sandvik 14C28N sa po vytvrdnutí vo vákuovej peci môže pochváliť tvrdosťou približne 59 HRC. Chladenie dusíkom zvyšuje tvrdosť, pružnosť a húževnatosť už aj tak výnimočného noža. Nože vyrobené z tejto ocele sú mimoriadne vhodné do vonkajších kuchýň a na grilovanie. Na krájanie a sekanie zeleniny, mäsa a kostí je to kľúčový nástroj, bez ktorého sa nikdy nezaobídete. Každej návšteve budete chcieť ukázať, aký krásny a žiarivý kus železa sa skrýva vo vašej kuchyni!
Masívna farebná rukoväť z ryžových zŕn spojených epoxidovou živicou vám pripomenie, že toto nie je len tak hocijaký nôž. Stane sa klenotom vašej kuchyne a poskytne vám vzrušenie a výkon, ktorý vás nadchne. Rukoväť je zdobená centrálnym mozaikovým nitom s japonským samurajským emblémom. Trojité nitovanie zaisťuje dokonalú pevnosť, stabilitu a spojenie medzi lesklou čepeľou a rukoväťou.
Parametre noža:
Celková dĺžka: 330 mm
Dĺžka čepele: 200 mm
Dĺžka rukoväte: 115 mm
Hmotnosť: 234 g
Ako sa starať o nôž a čo s ním nerobiť...
Nôž nikdy neumývajte v umývačke riadu. Ak chcete zachovať ostrosť noža, umývajte ho ručne a ihneď osušte.
Nôž nepoužívajte na krájanie tvrdých alebo mrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu alebo odlomeniu časti čepele.
Nôž nepoužívajte ako páčidlo a vyhýbajte sa jeho ohýbaniu.
Chráňte nôž pred pádom alebo nárazom.
Po použití sa odporúča natrieť nôž olejom. Ak viete, že nôž nebudete používať dlhší čas, je lepšie nôž naolejovať a zabaliť do látky alebo novín. Olej z farby použitej na potlač novín ochráni nôž pred prípadnou koróziou.
Častice prilepené na povrch noža z agresívnych látok môžu začať korodovať a vytvárať na povrchu noža škvrny podobné hrdzi. Nehrdzavie však čepeľ, ale prilepené častice. Na ich odstránenie sa bežne používa napríklad jedlá sóda, ktorá po namočení vytvorí „kašu“, a starý korok.
Nôž skladujte na bezpečnom mieste a uchovávajte ho mimo dosahu detí (napr. na magnetickom stojane).
Aby zostal ostrý ...
Na každodenné odstraňovanie ostria používajte brúsku.
Odporúčame používať diamantové a brúsne vodné kamene.
Dodatočné parametre
Kategória: | Profesionální kuchařské a řeznické nože |
---|---|
Hmotnost: | 0.234 kg |
Materiál čepele: | Sandvik 14C28N |
Materiál rukojeti: | barevná pryskyřice s rýží |
Délka ostří: | velké 160 - 200 mm |
Typ nože: | na pečivo (Bread) |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.