- Tortilly
- Mleté mäso – hovädzie
- Paprika na kúsky
- Syr tučnejší na dlhé kúsky
- Červená cibuľa na kúsky
- Syr na zapečenie - nastrúhaný
- Kečup / BBQ omáčku
- BBQ rub (koreniaca zmes..)
[products https://www.vsetkopregril.sk/js2eteoi0o0rnmv/]
Postup prípravy:
- Tučnejší syr nakrájame na "kvádre" o hrane cca 8 – 10 mm.
- Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a tie rozdelíme na jednotlivé kúsky.
- Papriku nakrájame na plátky.
- Vezmeme si tortillu, položíme na ňu do štvorca 4 kusy tučnejšieho syra, prehneme okraj a zaistíme špáradlom (urobíme okolo tortilly okraj, ktorý sa potom v teple zapečie syrom).
- Z mletého mäsa pripravíme „burgerové mäso“ tak, aby sa zmestili na naše pripravené tortilly.
- Mäso dáme na gril. Dôležité je si postrážiť internú teplotu mäsa, aby nebolo pretiahnuté.
- V medzičase kvapneme kečup do našej zabalenej tortilly, navrch pridáme papriku, cibuľu a zasypeme koreniacou zmesou – rubom.
- Na mäso, ktoré sa robí v grile môžeme taktiež nasypať trochu korenia (ale nie je to podmienkou).
- Mäso vyberieme a dáme ho na tortillu, pokiaľ je väčšie ako samotná tortilla, nebojíme sa mäso zrezať, tak, aby to vyšlo.
- Následne mäso polejeme kečupom/bbq omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a dáme na 5 minút do grilu do nepriamej zóny zapiecť.