TORTILLOVÝ BURGER

  • Tortilly
  • Mleté mäso – hovädzie
  • Paprika na kúsky
  • Syr tučnejší na dlhé kúsky
  • Červená cibuľa na kúsky
  • Syr na zapečenie - nastrúhaný
  • Kečup / BBQ omáčku
  • BBQ rub (koreniaca zmes..)

[products https://www.vsetkopregril.sk/js2eteoi0o0rnmv/]

Postup prípravy:

  1. Tučnejší syr nakrájame na "kvádre" o hrane cca 8 – 10 mm.
  2. Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a tie rozdelíme na jednotlivé kúsky.
  3. Papriku nakrájame na plátky.
  4. Vezmeme si tortillu, položíme na ňu do štvorca 4 kusy tučnejšieho syra, prehneme okraj a zaistíme špáradlom (urobíme okolo tortilly okraj, ktorý sa potom v teple zapečie syrom).
  5. Z mletého mäsa pripravíme „burgerové mäso“ tak, aby sa zmestili na naše pripravené tortilly.
  6. Mäso dáme na gril. Dôležité je si postrážiť internú teplotu mäsa, aby nebolo pretiahnuté.
  7. V medzičase kvapneme kečup do našej zabalenej tortilly, navrch pridáme papriku, cibuľu a zasypeme koreniacou zmesou – rubom.
  8. Na mäso, ktoré sa robí v grile môžeme taktiež nasypať trochu korenia (ale nie je to podmienkou).
  9. Mäso vyberieme a dáme ho na tortillu, pokiaľ je väčšie ako samotná tortilla, nebojíme sa mäso zrezať, tak, aby to vyšlo.
  10. Následne mäso polejeme kečupom/bbq omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a dáme na 5 minút do grilu do nepriamej zóny zapiecť.