TOMAHAWK NA GRILE SO SLANOU OVSENOU KAŠOU

Dnes si pripravíme poriadne "raňajky" pre chlapov! Základom je teľací tomahawk a k tomu ovsená kaša. Recept, ktorý musíte vyskúšať a verte mi, že to nebudete ľutovať.

Suroviny, ktoré budeme potrebovať:

  • teľací tomahawk,
  • ovsené vločky,
  • smotana 33%,
  • olej,
  • maslo,
  • pancetta,
  • cesnak,
  • červená cibuľa,
  • pažítka,
  • soľ,

[products https://www.vsetkopregril.sk/vmgteon8yyuhoip/]

Postup prípravy:

  1. Mäso necháme zatiahnuť na „prskajúce“ platničke, ktorá je rozpálená na 800 ° C a obraciame z každej strany po minúte a pol.
  2. Zatiahnuté mäso vložíme do pripraveného grilu, ktorý je rozpálený na 150 ° C a začneme mäso grilovať. Doba grilovania záleží na požadovanom stupni prepečenia. My sme mali mäso na grile zhruba 10 minút.
  3. Na rozohriatu platničku dáme panvicu wok, kde si pripravíme ovsenú kašu. Do panvice wok dáme olej a až bude olej rozpálený, pridáme pancettu, ktorú osolíme, okoreníme a orestujeme. K orestovanej pancette pridáme nasekanú červenú cibuľu a všetko spolu opečieme. Po chvíľke pridáme cesnak nasekaný na plátky, ktorý budeme opekať len chvíľku, aby nezhorkol. Wok panvicu zložíme z platne a počkáme, kým sa nám dorobí mäso.
  4. Keď máme mäso ugrilované, vyberieme ho z grilu a necháme ho oddýchnuť, najlepšie na mriežke.
  5. Teraz dorobíme ovsenú kašu. Wok vrátime na platničku a prilejeme 33% smotanu, ktorú zvaríme. Do zmesi pridáme ovsené vločky a všetko premiešame. Do hotovej kaše nakoniec vmiešame stuhnuté maslo a nasekanú pažítku.
  6. Odpočinuté mäso posolíme, okoreníme a nakrájame.
  7. Ovsenú kašu naservírujeme na tanier, pridáme mäso a dozdobíme klíčkami z reďkovky.
  8. Hotovo! Môžeme začať nakladať.

Prajeme dobrú chuť!

Celý návod na grilovaný Tomahawk so slanou ovsenou kašou si môžete pozrieť na Youtube.

[products https://www.vsetkopregril.sk/hl49qowbveilkmt/]