Dnes si pripravíme poriadne "raňajky" pre chlapov! Základom je teľací tomahawk a k tomu ovsená kaša. Recept, ktorý musíte vyskúšať a verte mi, že to nebudete ľutovať.
Suroviny, ktoré budeme potrebovať:
- teľací tomahawk,
- ovsené vločky,
- smotana 33%,
- olej,
- maslo,
- pancetta,
- cesnak,
- červená cibuľa,
- pažítka,
- soľ,
[products https://www.vsetkopregril.sk/vmgteon8yyuhoip/]
Postup prípravy:
- Mäso necháme zatiahnuť na „prskajúce“ platničke, ktorá je rozpálená na 800 ° C a obraciame z každej strany po minúte a pol.
- Zatiahnuté mäso vložíme do pripraveného grilu, ktorý je rozpálený na 150 ° C a začneme mäso grilovať. Doba grilovania záleží na požadovanom stupni prepečenia. My sme mali mäso na grile zhruba 10 minút.
- Na rozohriatu platničku dáme panvicu wok, kde si pripravíme ovsenú kašu. Do panvice wok dáme olej a až bude olej rozpálený, pridáme pancettu, ktorú osolíme, okoreníme a orestujeme. K orestovanej pancette pridáme nasekanú červenú cibuľu a všetko spolu opečieme. Po chvíľke pridáme cesnak nasekaný na plátky, ktorý budeme opekať len chvíľku, aby nezhorkol. Wok panvicu zložíme z platne a počkáme, kým sa nám dorobí mäso.
- Keď máme mäso ugrilované, vyberieme ho z grilu a necháme ho oddýchnuť, najlepšie na mriežke.
- Teraz dorobíme ovsenú kašu. Wok vrátime na platničku a prilejeme 33% smotanu, ktorú zvaríme. Do zmesi pridáme ovsené vločky a všetko premiešame. Do hotovej kaše nakoniec vmiešame stuhnuté maslo a nasekanú pažítku.
- Odpočinuté mäso posolíme, okoreníme a nakrájame.
- Ovsenú kašu naservírujeme na tanier, pridáme mäso a dozdobíme klíčkami z reďkovky.
- Hotovo! Môžeme začať nakladať.
Prajeme dobrú chuť!
Celý návod na grilovaný Tomahawk so slanou ovsenou kašou si môžete pozrieť na Youtube.
[products https://www.vsetkopregril.sk/hl49qowbveilkmt/]