Vyskúšajte náš recept na perfektný kotlíkový guláš z peletového grilu GMG. Pikantná a plná chuť uspokojí aj tých najnáročnejších stravníkov.
Ingrediencie:
- 1,5 kg hovädzej glejovky
- 1 kg červenej cibule
- 200 g sadla
- Rub KOSMOS SPG BEEF
- Rub Three Little Pigs TEXAS BEEF
- 3 lyžice maďarskej papriky
- 3 lyžice údenej papriky
- 1 lyžica drvenej rasce
- 140 g paradajkového pretlaku
- 3L hovädzieho vývaru
- 1 lyžica čerstvo mletého korenia
- 8 strúčikov cesnaku
- sušené chilli podľa chuti
- 160g červeného zlata (papriková pasta)
- krajec staršieho chleba na zahustenie
- soľ
Postup:
Mäso očistíme, nakrájame na kocky o veľkosti cca 4x4 cm a preložíme do misy. Nakrájané mäso okoreníme rubom Kozmos SPG, rubom TEXAS BEEF, dobre premiešame, naukladáme na mriežku a vložíme cez noc do chladničky.
2. deň si dáme nahriať gril na 200 °C, kým sa gril nahreje, tak si medzitým nakrájame cibuľu. Do grilu preložíme kotlík či liatinový hrniec, do ktorého vložíme masť, ktorú necháme poriadne rozpáliť. Keď máme všetko pripravené, vložíme do kotlíka cibuľu, ktorú za občasného miešania restujeme do hneda.
K osmaženej cibuli pridáme okorenené mäso, údenú a maďarskú papriku, drvenú rascu a paradajkový pretlak, všetko krátko restujeme (musíme dať pozor, aby sme nespálili papriku). K restovanému základu prilejeme hovädzí vývar, všetko premiešame, znížime teplotu v grile na 170 ° C a guláš necháme ľahko bublať - v prípade potreby znížime teplotu.
Varíme, kým nie je mäso mäkké (cca 3-4h), potom guláš dochutíme prelisovaným cesnakom, čiernym korením, čili papričkami, soľou a paprikovou pastou. Nakoniec pridáme nakrájaný chlieb bez kôrky, ktorý necháme rozvariť, pokiaľ máme starší chlieb, tak ho môžeme nastrúhať. Chlieb nám guláš krásne zahustí a máme hotovo.
Guláš podávame napríklad s nakrájanou cibuľkou, čerstvo nastrúhaným chrenom, chilli papričkou a chlebom.
Dobrú chuť!
Video – pikantný hovädzí guláš