Alebo kvetová špička. A verte, že je skvelou voľbou pre letné grilovanie s priateľmi. K mäsu si ešte pripravíme svieži paprikový šalát.
[products https://www.vsetkopregril.sk/kujm6akvbwtmm4d/]
Suroviny, ktoré budeme potrebovať:
- cesto na žemle
- prepustené maslo
- hovädzia picanha
- olivový olej
- jablčný ocot
- paradajky Kumato
- papriky
- paprička Habanero
- cesnak môže byť aj sušený
- chilli sirup s karamelovou príchuťou
- limetka
- koriander
- soľ
- korenie
Postup prípravy:
- Vezmeme cesto na žemle a vytvarujeme si požadovaný tvar, potom dáme piecť do rozpáleného grilu.
- Na mäse narežeme tuk, poriadne osolíme a okoreníme.
- Mäso zatiahneme na "prskajúcej" platničke, ktorá je rozpálená na 800 °C.
- Gril si predhrejeme na 140 ° C a mäso do neho vložíme na nepriamu metódu grilovania.
- Kým sa nám mäso ugriluje, opečieme si papriky bez jadrovníka, paradajky Kumato a polovicu limetky.
- Na marinádu si do misky pridáme olivový olej s jablčným octom, čili sirupom, cesnakom, posekaným koriandrom a papričkou Habanero. Všetko pokropíme limetkou, osolíme a okoreníme. Potom zmes poriadne premiešame a rozdelíme si ju na dve časti. Do jednej časti pridáme opečené a posekané papriky na prúžky s limetkou. Do druhej časti použijeme rozpolené opečené paradajky Kumato, na ktoré položíme pripravenú marinádu. Keď máme mäso ugrilované na požadovaný stupeň prepečenia (pomôže vám aj teplomer) vyberieme ho a potrieme prepusteným maslom.
- Necháme mäso oddýchnuť cca 5 minút.
- Máme skoro hotovo! Zostáva nám už len nakrájať mäso a všetko pekne naservírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Celý návod na poriadne grilovanie hovädzej picanhy, si môžete pozrieť na Youtube.
[products https://www.vsetkopregril.sk/oav1md9ofqtzzgi/]