HOVÄDZIA PICANHA

Alebo kvetová špička. A verte, že je skvelou voľbou pre letné grilovanie s priateľmi. K mäsu si ešte pripravíme svieži paprikový šalát.

 [products https://www.vsetkopregril.sk/kujm6akvbwtmm4d/]

Suroviny, ktoré budeme potrebovať:

  • cesto na žemle
  • prepustené maslo
  • hovädzia picanha
  • olivový olej
  • jablčný ocot
  • paradajky Kumato
  • papriky
  • paprička Habanero
  • cesnak môže byť aj sušený
  • chilli sirup s karamelovou príchuťou
  • limetka
  • koriander
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy:

  1. Vezmeme cesto na žemle a vytvarujeme si požadovaný tvar, potom dáme piecť do rozpáleného grilu.
  2. Na mäse narežeme tuk, poriadne osolíme a okoreníme.
  3. Mäso zatiahneme na "prskajúcej" platničke, ktorá je rozpálená na 800 °C.
  4. Gril si predhrejeme na 140 ° C a mäso do neho vložíme na nepriamu metódu grilovania.
  5. Kým sa nám mäso ugriluje, opečieme si papriky bez jadrovníka, paradajky Kumato a polovicu limetky.
  6. Na marinádu si do misky pridáme olivový olej s jablčným octom, čili sirupom, cesnakom, posekaným koriandrom a papričkou Habanero. Všetko pokropíme limetkou, osolíme a okoreníme. Potom zmes poriadne premiešame a rozdelíme si ju na dve časti. Do jednej časti pridáme opečené a posekané papriky na prúžky s limetkou. Do druhej časti použijeme rozpolené opečené paradajky Kumato, na ktoré položíme pripravenú marinádu. Keď máme mäso ugrilované na požadovaný stupeň prepečenia (pomôže vám aj teplomer) vyberieme ho a potrieme prepusteným maslom.
  7. Necháme mäso oddýchnuť cca 5 minút.
  8. Máme skoro hotovo! Zostáva nám už len nakrájať mäso a všetko pekne naservírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Celý návod na poriadne grilovanie hovädzej picanhy,  si môžete pozrieť na Youtube.

[products https://www.vsetkopregril.sk/oav1md9ofqtzzgi/]