Údené kurča BBQ je skutočnou lahôdkou americkej kuchyne, ktorá majstrovsky spája tradičnú techniku údenia s intenzívnou chuťou BBQ korenia. Predstavte si šťavnaté kuracie mäso, dokonale prevoňané jemným dymom z bukových štiepok, ktoré sa rozpúšťa na jazyku a zanecháva nezabudnuteľný dojem.
Údiarne Borniak sú pre tento pokrm ako stvorené. Vďaka ich precíznej regulácii teploty a spoľahlivému generátoru dymu dosiahnete výsledky, na ktoré budete právom hrdí. Kombinácia špičkovej technológie vám umožní vytvoriť dokonalý pokrm – šťavnatý, rovnomerne prepečený a s typickou dymovou vôňou, ktorá si získa srdce každého stravníka.
Tak sa poďme do tohto neodolateľného receptu pustiť a pripraviť si doma niečo, čo bude chutiť úplne dokonale!
Čo na prípravu?
- 1 stredne veľké kurča, cca 1,5 kg
- BBQ korenie Borniak Magic Dust
- Potravinový teplomer Meater 2 plus
- Drevené bukové štiepky
- Drevené magnetické prkénko, kvôli šťave
[products https://www.vsetkopregril.sk/axpetbz2igin88m/]
Ako na to?
- Najprv odstráňte chrbticu z kurčaťa, aby ste ho mohli rozložiť na celú plochu. Potom jemne zatlačte na prsné mäso, aby bolo čo najviac rovnomerné.
- Kurča z oboch strán hojne posypte BBQ korením Borniak Magic Dust. Na stehnách urobte niekoľko plytkých zárezov, do ktorých zapracujte ďalšiu vrstvu korenia. Tým zabezpečíte, že chuť prenikne aj do hlbších častí mäsa.
- Vložte teplomer do pŕs kurčaťa a nastavte cieľovú teplotu v údiarni na 74 °C.
- Predhrejte údiarňu na 150 °C a zapnite generátor dymu s bukovými drevenými štiepkami.
- Položte pripravené kurča prsníkovou časťou nadol na rošt údiarne. Pod mäso umiestnite miskou na odkvapkávajúci tuk, aby sa údiarňa ľahšie čistila.
- Keď teplota vnútri kurčaťa dosiahne 74 °C, vyberte mäso z údiarne. Nechajte chvíľu odpočinúť, aby sa chute rovnomerne rozložili a potom si mäso preneste na drevené prkénko s drážkou, pri porcovaní vytečie z kurčaťa veľa šťavy.
- Servírujte kurča s domácou BBQ omáčkou a čerstvým šalátom – úspech zaručený!
Tip pre dokonalý výsledok:
Použitie bukových štiepok dodá mäsu jemnú dymovú vôňu, ale nebojte sa experimentovať s inými druhmi dreva, napríklad ovocnými.
Prajeme dobrú chuť!
Záver
Pripravte si dokonalé údené kurča s pomocou vybavenia z našej ponuky na vsetkopregril.sk. U nás nájdete všetko potrebné pre domáce údenie od špičkových údiarní Borniak, obrovského výberu korení a omáčok, štiepok, teplomerov a mnohého ďalšieho príslušenstva, ktoré vám uľahčí prácu a pozdvihne vaše kulinárske zručnosti na novú úroveň.
Ak si neviete rady s výberom, sme tu pre vás! Radi vám poradíme telefonicky na čísle +421 091 189 9717 alebo nám zanechajte správu prostredníctvom e-mailu info@vsetkopregril.sk. Prajeme vám mnoho úspechov pri údení a nech sa každý pokrm podarí presne podľa vašich predstáv!