Kuchársky nôž Santoku Dellinger Sandvik Red Northern Sun

Kód: 15115
Neohodnotené
Značka: Dellinger
ZADARMOZADARMO
32819 9714 kucharsky nuz santoku dellinger sandvik red northern sun[1]
€99,96
Skladom
Môžeme doručiť do:
11.2.2025

Nôž Santoku 185 mm Dellinger Sandvik Northern Sun je nôž na krájanie, porciovanie, čistenie mäsa, rýb, ovocia, zeleniny a byliniek. Kuchársky nôž je v japonskom štýle so švédskou oceľou Sandvik 14C28N a rukoväťou z ryže a farebnej živice. Dĺžka čepele je 185 mm.

Detailné informácie

Podrobný popis

Veľmi ostrý nôž Santoku v japonskom štýle s dĺžkou čepele 185 mm zo série Dellinger Sandvik Northern Sun. Nôž je vhodný na bežné krájanie všetkých potravín od zeleniny a ovocia až po mäso. Japonské slovo „santoku“ v hrubom preklade znamená „tri cnosti“, čo svedčí o všestrannosti tohto štýlu nožov a o type rezov, v ktorých vyniká (krájanie, rezanie a mletie). Čepeľ nožov Santoku je širšia ako u iných kuchárskych nožov a má inú geometriu a zaoblenejšiu špičku.

Nože z radu Dellinger Sandvik Northern Sun sú ideálne pre svet modernej a progresívnej kuchyne. Čepele sú laminované a kované za tepla s charakteristickým rotujúcim vzorom Sunburst. Tento vzor minimalizuje trenie pri rezaní a zabraňuje prilepeniu rezaného materiálu. Čepele tejto jedinečnej série sú starostlivo brúsené pod uhlom 12-15°, čo zabezpečuje minimálny únik tekutín pri krájaní ovocia, zeleniny a mäsa. Vaše jedlo bude plné šťavy a vitamínov - presne tak, ako si to vyžaduje dnešný kulinársky svet.

Vynikajúca švédska oceľ Sandvik 14C28N sa po kalení vo vákuovej peci môže pochváliť tvrdosťou približne 59 HRC. Chladenie dusíkom zvyšuje tvrdosť, pružnosť a húževnatosť už aj tak výnimočnej čepele. Nože vyrobené z tejto ocele sú mimoriadne vhodné do vonkajších kuchýň a na grilovanie. Na krájanie a sekanie zeleniny, mäsa a kostí je to kľúčový nástroj, bez ktorého sa nikdy nezaobídete. Každej návšteve budete chcieť ukázať, aký krásny a žiarivý kus železa sa skrýva vo vašej kuchyni!

Masívna, farebná rukoväť vyrobená z ryžových zŕn spojených epoxidovou živicou vám pripomenie, že toto nie je obyčajný nôž. Stane sa klenotom vašej kuchyne a poskytne vzrušenie a výkon, ktorý vás nadchne. Rukoväť je zdobená centrálnym mozaikovým nitom s japonským samurajským emblémom. Trojité nitovanie zaisťuje dokonalú pevnosť, stabilitu a spojenie medzi lesklou čepeľou a rukoväťou.

Parametre noža:

Celková dĺžka: 310 mm
Dĺžka čepele: 185 mm
Dĺžka rukoväte: 115 mm
Hmotnosť: 260 g

Ako sa starať o nôž a čo s ním nerobiť...

 Nôž nikdy neumývajte v umývačke riadu. Ak chcete zachovať ostrosť noža, umývajte ho ručne a ihneď osušte.

 Nôž nepoužívajte na krájanie tvrdých alebo mrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu alebo odlomeniu časti čepele.

 Nôž nepoužívajte ako páčidlo a vyhýbajte sa jeho ohýbaniu.

 Chráňte nôž pred pádom alebo nárazom.

 Po použití sa odporúča natrieť nôž olejom. Ak viete, že nôž nebudete používať dlhší čas, je lepšie nôž naolejovať a zabaliť do látky alebo novín. Olej z farby použitej na potlač novín ochráni nôž pred prípadnou koróziou.

 Častice prilepené na povrch noža z agresívnych látok môžu začať korodovať a vytvárať na povrchu noža škvrny podobné hrdzi. Nehrdzavie však čepeľ, ale prilepené častice. Na ich odstránenie sa bežne používa napríklad jedlá sóda, ktorá po namočení vytvorí „kašu“, a starý korok.

 Nôž skladujte na bezpečnom mieste a uchovávajte ho mimo dosahu detí (napr. na magnetickom stojane).

Aby zostal ostrý ...

 Na každodenné odstraňovanie ostria používajte brúsku.

 Odporúčame používať diamantové a brúsne vodné kamene.

Dodatočné parametre

Kategória: Profesionální kuchařské a řeznické nože
Hmotnost: 0.26 kg
Materiál čepele: Sandvik 14C28N
Materiál rukojeti: barevná pryskyřice s rýží
Délka ostří: velké 160 - 200 mm
Typ nože: Santoku

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola