Kuchársky nôž Chef 205 mm SOK Olive Sunshine Damascus
Kód: 15166Podrobný popis
Kuchársky nôž Chef 205 mm séria SOK Olive Sunshine Damascus & nôž šéfkuchára & krájanie, plátkovanie, čistenie, kolébkové krájanie & mäso, ovocie, zelenina, bylinky & kuchársky nôž v japonskom štýle & japonská damasková oceľ VG10 & rukoväť z olivového dreva & dĺžka ostria 205 mm.
Tento nôž je ideálny na všestranné využitie. Vďaka tomu, že sa hrebienok noža a ostrie zužujú do špičky, má ideálny tvar pre každý druh krájania. Je vhodný na porcovanie mäsa, krájanie rýb, plátkovanie, čistenie mäsa a rýb, ovocia a zeleniny. Vyššie položený hrot vám umožní aj kolébkové krájanie byliniek alebo orechov.
Čepeľ nožov zo série SOK Olive Sunshine Damascus je tvorená jadrom z damaskovej ocele VG10 o tvrdosti 61+/-1 Rockwella, ktoré je vložené medzi 66 vrstiev dvoch nerezových oceľí rôznych tvrdostí, ktoré zabezpečujú mimoriadnu odolnosť a húževnatosť. Na čepeľi je možné vidieť jednotlivé vrstvy, ktoré vytvárajú jedinečný, neopakovateľný a trblietavý damaskový vzor SUNSHINE, teda lúče slnka. Tento vzor minimalizuje trenie pri reze a zabraňuje prilepeniu materiálu k čepeľi.
Rukoväť je vyrobená z nádherného olivového dreva. Olivové drevo je farebne veľmi atraktívne a veľmi žiadané. Drevo sa dá krásne leštiť, je pevné a tvrdé. Preto sa nazýva „krásou, ktorá nestarne“. Rukoväte sú navrhnuté tak, aby dokonale padli do ruky a poskytovali pohodlie. Nože sú dokonale vyvážené a zabraňujú únave rúk. Tým je zabezpečená maximálna kontrola a presnosť.
Parametre noža:
Celková dĺžka: 340 mm
Dĺžka ostria: 205 mm
Dĺžka rukoväte: 115 mm
Hmotnosť: 207 g
Ako sa starať o nôž a čo s ním nerobiť...
Nôž nikdy neumývajte v umývačke riadu. Ak chcete zachovať ostrosť noža, umývajte ho ručne a ihneď osušte.
Nôž nepoužívajte na krájanie tvrdých alebo mrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu alebo odlomeniu časti čepele.
Nôž nepoužívajte ako páčidlo a vyhýbajte sa jeho ohýbaniu.
Chráňte nôž pred pádom alebo nárazom.
Po použití sa odporúča natrieť nôž olejom. Ak viete, že nôž nebudete používať dlhší čas, je lepšie nôž naolejovať a zabaliť do látky alebo novín. Olej z farby použitej na potlač novín ochráni nôž pred prípadnou koróziou.
Častice prilepené na povrch noža z agresívnych látok môžu začať korodovať a vytvárať na povrchu noža škvrny podobné hrdzi. Nehrdzavie však čepeľ, ale prilepené častice. Na ich odstránenie sa bežne používa napríklad jedlá sóda, ktorá po namočení vytvorí „kašu“, a starý korok.
Nôž skladujte na bezpečnom mieste a uchovávajte ho mimo dosahu detí (napr. na magnetickom stojane).
Aby zostal ostrý ...
Na každodenné odstraňovanie ostria používajte brúsku.
Odporúčame používať diamantové a brúsne vodné kamene.
Dodatočné parametre
Kategória: | Profesionální kuchařské a řeznické nože |
---|---|
Hmotnost: | 0.207 kg |
Materiál čepele: | japonská damašková ocel (Damascus Steel) VG10 |
Materiál rukojeti: | olivové dřevo |
Délka oštří: | extra velké nad 200 mm |
Typ nože: | Chef (Gyuto) |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.