Kuchársky nôž BBQ Max Dellinger Sandvik Red Northern Sun
Kód: 15109Podrobný popis
Veľmi ostrý kuchársky nôž BBQ Max v japonskom štýle s dĺžkou čepele 210 mm zo série Dellinger. Tento nôž je ideálny na všestranné použitie. Tento klasický nôž má zahnutú čepeľ so skosenou špičkou a zvládne krájanie mäsa na plátky alebo kocky rovnako ľahko ako krájanie zeleniny a sekanie byliniek.
Nože z radu Dellinger Sandvik sú ideálne pre svet modernej a pokrokovej kuchyne. Čepele sú laminované a kované za tepla s charakteristickým rotujúcim vzorom sunburst. Tento vzor minimalizuje trenie pri krájaní a zabraňuje prilepeniu krájaného materiálu. Čepele tejto jedinečnej série sú starostlivo brúsené pod uhlom 12-15°, čo zabezpečuje minimálny únik tekutín pri krájaní ovocia, zeleniny a mäsa. Vaše jedlo bude plné šťavy a vitamínov - presne tak, ako si to vyžaduje dnešný kulinársky svet.
Vynikajúca švédska oceľ Sandvik 14C28N sa po vytvrdnutí vo vákuovej peci môže pochváliť tvrdosťou približne 59 HRC. Chladenie dusíkom zvyšuje tvrdosť, pružnosť a húževnatosť už aj tak výnimočného noža. Nože vyrobené z tejto ocele sú mimoriadne vhodné do vonkajších kuchýň a na grilovanie. Na krájanie a sekanie zeleniny, mäsa a kostí je to kľúčový nástroj, bez ktorého sa nikdy nezaobídete. Každej návšteve budete chcieť ukázať, aký krásny a žiarivý kus železa sa skrýva vo vašej kuchyni!
Masívna farebná rukoväť z ryžových zŕn spojených epoxidovou živicou vám pripomenie, že toto nie je len tak hocijaký nôž. Stane sa klenotom vašej kuchyne a poskytne vám vzrušenie a výkon, ktorý vás nadchne. Rukoväť je zdobená centrálnym mozaikovým nitom s japonským samurajským emblémom. Trojité nitovanie zaisťuje dokonalú pevnosť, stabilitu a spojenie medzi lesklou čepeľou a rukoväťou.
Ako sa starať o nôž a čo s ním nerobiť...
Nôž nikdy neumývajte v umývačke riadu. Ak chcete zachovať ostrosť noža, umývajte ho ručne a ihneď osušte.
Nôž nepoužívajte na krájanie tvrdých alebo mrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu alebo odlomeniu časti čepele.
Nôž nepoužívajte ako páčidlo a vyhýbajte sa jeho ohýbaniu.
Chráňte nôž pred pádom alebo nárazom.
Po použití sa odporúča natrieť nôž olejom. Ak viete, že nôž nebudete používať dlhší čas, je lepšie nôž naolejovať a zabaliť do látky alebo novín. Olej z farby použitej na potlač novín ochráni nôž pred prípadnou koróziou.
Častice prilepené na povrch noža z agresívnych látok môžu začať korodovať a vytvárať na povrchu noža škvrny podobné hrdzi. Nehrdzavie však čepeľ, ale prilepené častice. Na ich odstránenie sa bežne používa napríklad jedlá sóda, ktorá po namočení vytvorí „kašu“, a starý korok.
Nôž skladujte na bezpečnom mieste a uchovávajte ho mimo dosahu detí (napr. na magnetickom stojane).
Aby zostal ostrý ...
Na každodenné odstraňovanie ostria používajte brúsku.
Odporúčame používať diamantové a brúsne vodné kamene.
Dodatočné parametre
Kategória: | Profesionální kuchařské a řeznické nože |
---|---|
Hmotnost: | 0.264 kg |
Materiál čepele: | Sandvik 14C28N |
Materiál rukojeti: | barevná pryskyřice s rýží |
Délka ostří: | extra velké nad 200 mm |
Typ nože: | Chef (Gyuto) |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.