Darčeková sada Kampot čierne a červené korenie 2x50g
Kód: 11795Podrobný popis
Darčekové sady korenia v dizajnovej krabici
Naša paprika a korenie sú špičkou na svetovom trhu a vďaka tomu sa im už podarilo získať niekoľko ocenení na medzinárodných gastronomických súťažiach.
Praktické tuby, ktoré sa dajú použiť aj ako dózy na korenie, sú zasadené do krabičky s motívom chrámu Angkor Wat a korenia Kampot.
Dizajnové škatuľky dodávajú súprave dvoch alebo troch papričiek alebo korenín šmrnc a čaro exotickej Kambodže, odkiaľ pochádzajú všetky naše voňavé poklady. Je to skvelý darček pre muža alebo ženu, ktorí milujú gastronómiu, grilovanie a varenie!
Kampotské čierne korenie v tube
Najznámejšia forma plodov rastliny Piper nigrum. Zelené korenie sa zbiera ručne a niekoľko dní sasuší na slnku . V tomto čase získa čiernu farbu a od červeného korenia sa líši zrelosťou plodov - červené korenie pozostáva len z úplne zrelých zŕn, ktoré sa ručne triedia guľôčka po guľôčke.
Čierne Kampotské korenie sa vyznačuje najintenzívnejšou, ale zároveň veľmi jemnou vôňou, ktorá sa objavuje po počiatočnej pikantnosti s tónmieukalyptu a mäty v jedinečnej harmónii. Okrem klasickej formy je k dispozícii aj ako jedinečné fermentované korenie.
Červené korenie z Kambodže
Kambodžské korenie červenej farby. Ako ju získal? Zbiera sa z tej istej rastliny papriky Pipernigrum ako čierne korenie Kampot. Čas zberu alebo stupeň zrelosti guľôčok červeného korenia je však odlišný. Červená je úplne zrelá paprika. Takéto korenie sa ručne zbiera na vrchole sezóny počas obdobia sucha.
Kvalita korenia La Plantation
Červené korenie z Kampotu v takej vysokej kvalite ako naše zfarmy La Plantation by ste ťažko našli kdekoľvek inde na svete. Samozrejme, toto kambodžské korenie nesie ajochrannú známku pôvodu - CHZO, pretože Kampot je len jeden.
Kampotského korenia použijete menej ako bežného korenia!
Kvalitné korenie Kampot sa vyznačuje intenzívnou chuťou a vôňou, vďaka čomu je také známe a obľúbené u profesionálnych kuchárov, ako aj majstrov grilovania a všetkých milovníkov dobrého jedla. To však zároveň znamená, že ho použijete menej ako bežného korenia a v okamihu, keď ním dokonale ochutíte jedlo, jeho chuť bude dominovať nad jeho pálivosťou. Osobne sme to vyskúšali na vlastných deťoch.
Kampotské korenie v kuchyni: červené a jemné!
Je pre vás čierne korenie príliš pálivé? Okoreňte svoje jedlá červeným korením z Kampotu. Je jemnejšie a menej pálivé. Chuť vám môže pripomínať sladké jahody. Pre svoje ovocné tóny, získané dlhším dozrievaním a sušením na kambodžskom slnku, je skvelé do ovocných šalátov.
Špeciálnu chuť kambodžskej červenej papriky možno oceniť aj pri pečení. Skúste si upiecť Cookies s červenou paprikou podľa nášho návodu. Pečené mäso sa samozrejme tiež veľmi dobre hodí k červenej paprike. A čo tak grilovaná zelenina!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.